Diploma skiën op woensdag 20 december

Op woensdag 20 december a.s. organiseren we voor iedereen die bij ons op dit moment lessen volgt het diploma skiën van 14:30 tot +-17:00 uur. Het is voor alle kids t/m 16 jaar en we skiën volgens het WISBI systeem.

Zowel de beginners als licht gevorderden en gevorderden kunnen meedoen, ook de OutdoorSkiClub (OSC).

slalom skier

Alle niveau’s skiën tegen elkaar volgens het WISBI (Wie Schnell Bin Ich) principe.

Dit systeem is in Oostenrijk bedacht en speciaal geschikt om skiërs van uiteenlopende niveau’s en leeftijd met elkaar te meten. Een nationale skiër zal het parcours dat wij uitzetten op de baan (slalom) nemen. De tijd die hij realiseert is de zogenaamde nultijd. Alle skiërs nemen hetzelfde parcours en alle geskiede tijden worden tegen deze tijd afgezet en wordt omgezet in een handicap getal. Dit getal bepaald hoeveel de tijd van de skiërs af zit van de tijd van de ‘nationale skier’.

Rekenvoorbeeld: Nationale skier heeft een tijd geskied van 9.54 seconden. De deelnemer skiet een tijd (op hetzelfde parcours) van 13.67 sec. De handicap wordt dan als volgt berekend: tijd 13.67 sec. gedeeld door tijd 9.54 sec. = 1.43 minus 1 = handicap 43 (= 43% langzamer top skier)

Deze handicap die hieruit komt wordt gewaardeerd met goud, zilver of brons.

Op het diploma komt het handicap getal te staan wat elk jaar weer weer vergelijkbaar is met elkaar en hoe lager hoe beter!

Brons = handicap 50 +

Zilver = handicap  tussen 20 – 50

Goud = handicap 20 of minder

Elk jaar wordt hetzelfde parcours geskied met dezelfde nultijd, zo is het mogelijk om werkelijke progressie te zien na verloop van tijd.

Kortom een heel erg leuke wedstrijd waar iedereen tot zijn recht komt!!

Alle kinderen krijgen dit jaar een medaille en een diploma!

Inschrijfgeld € 7,50 p.p. voor deelname, start 14:30 uur.

Inschrijven mogelijk via deze link

 

Nieuws